CPAP-(continuous positive air pressure) behandling

Kære patient!

Tak for henvendelsen til Københavns Søvn- og Snorkeklinik, hvor vi har specialiseret os i diagnosticering og behandling af søvnlidelser med snorken og Obstruktiv Søvnapnoe Syndrom, hvilket er perioder under søvnen, hvor man p.g.a. snorken har åndredrætsstop, som kan påvirke ens daglidag på flere måder, f.eks. træthed og søvntrang.

Når det gælder snorken, tilbyder vi udredning med helnatsregistrering med automatisk analyseudstyr (APNEA GRAPH). Denne registrering giver oplysning om eventuelle åndedrætspauser, hvor mange og hvor lange samt hvilken type. Iltoptagelse i blodet under søvn, hjerteaktivitet og forværrende sovestilling registreres også.

CPAP behandling virker ved, at patienten gennem en maske over næsen via en lille, lydløs pumpe modtager et konstant positivt tryk i luftvejene, når han eller hun sover. På denne måde overvindes den obstruktion fra den bløde gane og tungeroden, der kan opstå under søvn, og. som kan medføre snorken og apnøer (åndedrætsstop) under søvnen. Apnøer kan medføre dårlig søvnkvalitet med udtalt træthed i dagtimerne.

På længere sigt kan apnøer medføre øget risiko for blod­prop i hjerte el. hjerne og er derfor en behandlingskrævende sygdom. Som anført er denne behandling gratis for. patienter med ventetidsgaranti.

Med venlig hilsen

Søren Due

Speciallæge i almen medicin

Har du ubesvarede spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os.

BACK